Monday, 22 August 2011

Lailatulqadar kembali lagi….



Ramadan kian berakhir...

22 Ramadan telah berlalu…tetapi  keindahan bulan ramadan masih aq x terasa…
Kenapa???ak rasa bulan Ramadan ni dipenuhi dengan aktiviti persatuan jer…
bila berbuka ngan family ak msih tidak dapat merasai keindahan bulan Ramadan seperti ak masih kecil…
yelah dah besor skang(matang ke ak nie hah???hehehehe)
yelah mse kcik  mcm2 bnda ak wat
1.tido….bnda yg ak ske sngt wat mse kecil….yelah nnt dah bngon teros2 bkak pose heheheh
Dah trase lapor kan????
2.maen mercun..thats my favourite activity in Ramadan..klu buat dajal kat org mmg seronok tp ble kke kat diri bru trase hehehehe
3.mnum air sorok2…yelah dah haus gler lebih ag mse nk ambk wuduk  tgok air paip 2 mengalir je terus …..dah terbatal puasa heheheh(tapi dah gnti puasa blik)

Sekarang dah makin besar nie dah thu nilai puasa Ramadan dan betapa berharga bulan Ramadan nie…
Ustaz ak pnah berckp kat ak “antara sebab kte berpuasa pada bulan Ramadan ni kte thu betapa ssh bagi orang yg miskin apabila mrk tidak dapat rezeki yang secukupnye speperti kita’’ kata-kata ustaz sangat mendalam bagi aku dan sampai sekarang aku ingt…(thankz 2 u ustz)
 
Lailatulqadar….
Teringat pesan ayahku…
Beliau berkata kat ak “efan lailatulqadar ni malam turun malaikat…nnt efan bnyak bce quran dan baca doa kerana malam 2 malam yang amat mulia dan malam 2 malam lebih baik daripada 1000 bulan .pagi nnt efan tgok cahaya matahari x trase bahangya dan suasana x pana s dan x sejuk nnt efan cbe cari lailatulqadar” so ak semangat gler nk cri tapi ak tdo awl jgak sbb x daya nk tahan mata yang berat nie… sungguh malang tp nk wat cmne so kna cari la mohon doa supaya ak dapat bertemu dengan lailatulqadar….

sempena bulan ramadan ni ak nk menyusun sepuluh jari jika ada salah silap dari kata2 yang meluka hati semua pihak mntak maap bnyak-bnyak 2 my family,teacher dan org len peace 2 u

lailatulqadar…kembali lagi

Memory Of My Life: *OpEn SeSaMe.....*

Memory Of My Life: *OpEn SeSaMe.....*

Friday, 19 August 2011

*OpEn SeSaMe.....*


Peace be upon to u….
Bismillah
My name ammar eirfan bin suhaimi u can called me ammar or irfan  tp
Klu nme2 bez aq ambk lah tp nme yg kurenggg aq x mnat lah sbb ia akan jd doa kpd ak
Krn setiap nme ada mksd tersendiri…
Conclusion Nme panggilan ak x ksah asalkan dapat merapatkan ukhuwah antara kwn aq….
Krn muslim itu bersaudara…


Thaknz 2 my beautiful mom n my pa (muaaaaaah) bcoz them qa kwar menerjah dunia baru  dan diberi amanah dan tanggungjwb kat ak krn setiap dilahirkan adalah untuk ibadah kepada allah s.w.t

Ak teringat kata2 seorang yang ak sngt hikmah krn dye slalu bnyak bg kata2 hikmah yg ak x pernah dgr dye ada ckp ‘‘ko kna slalu patuh kat ibu bapa ko ble ada mslh n melarat baik ko balik umah makan nasi hasil dari buah tangan ibu ko kerana kat ibu ada berani dan bapa ada syafaat nn pada guru ada berkat dan pada nabi ada syafaat’’

Ok lah that’s my bio skit2 lah(x leh bnyk2 nnt bhye plak)
K tq for seeing my newesst posting
wasalam