Monday, 22 August 2011

Lailatulqadar kembali lagi….



Ramadan kian berakhir...

22 Ramadan telah berlalu…tetapi  keindahan bulan ramadan masih aq x terasa…
Kenapa???ak rasa bulan Ramadan ni dipenuhi dengan aktiviti persatuan jer…
bila berbuka ngan family ak msih tidak dapat merasai keindahan bulan Ramadan seperti ak masih kecil…
yelah dah besor skang(matang ke ak nie hah???hehehehe)
yelah mse kcik  mcm2 bnda ak wat
1.tido….bnda yg ak ske sngt wat mse kecil….yelah nnt dah bngon teros2 bkak pose heheheh
Dah trase lapor kan????
2.maen mercun..thats my favourite activity in Ramadan..klu buat dajal kat org mmg seronok tp ble kke kat diri bru trase hehehehe
3.mnum air sorok2…yelah dah haus gler lebih ag mse nk ambk wuduk  tgok air paip 2 mengalir je terus …..dah terbatal puasa heheheh(tapi dah gnti puasa blik)

Sekarang dah makin besar nie dah thu nilai puasa Ramadan dan betapa berharga bulan Ramadan nie…
Ustaz ak pnah berckp kat ak “antara sebab kte berpuasa pada bulan Ramadan ni kte thu betapa ssh bagi orang yg miskin apabila mrk tidak dapat rezeki yang secukupnye speperti kita’’ kata-kata ustaz sangat mendalam bagi aku dan sampai sekarang aku ingt…(thankz 2 u ustz)
 
Lailatulqadar….
Teringat pesan ayahku…
Beliau berkata kat ak “efan lailatulqadar ni malam turun malaikat…nnt efan bnyak bce quran dan baca doa kerana malam 2 malam yang amat mulia dan malam 2 malam lebih baik daripada 1000 bulan .pagi nnt efan tgok cahaya matahari x trase bahangya dan suasana x pana s dan x sejuk nnt efan cbe cari lailatulqadar” so ak semangat gler nk cri tapi ak tdo awl jgak sbb x daya nk tahan mata yang berat nie… sungguh malang tp nk wat cmne so kna cari la mohon doa supaya ak dapat bertemu dengan lailatulqadar….

sempena bulan ramadan ni ak nk menyusun sepuluh jari jika ada salah silap dari kata2 yang meluka hati semua pihak mntak maap bnyak-bnyak 2 my family,teacher dan org len peace 2 u

lailatulqadar…kembali lagi

No comments:

Post a Comment